З Миколаєва “на щиті”, але руки не опускаємо

147

Чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне” не зуміла вивезти хоча б одну перемогу після двох стартових матчів бронзової сереії до трьох перемог з Миколаєва проти “Ніко-Баскет”.

Як і в першому протистоянні цих команд, доля матчу визначилась в заключні хвилини.

Суперники обережно почали поєдинок. Рахунок було відкрито лише через півтори хвилини після старту зі штрафних. А перше влучання з гри пройшло ще через хвилину. Після половини ігрового часу чверті рахунок був рівним – 5:5. Приділяючи надалі багато уваги захисту та припускаючись помилок в атаці команди набрали на двох лише 17 очок за стартові 10 хвилин.

У другій чверті хід зустрічі не змінився. Господарям вдалося було вийти на 6 очок вперед, однак рівненці відновили паритет. На велику перерву рахунок був рівним – 21:21. При цьому господарі не забили жодного з п’яти триочкових. Гостям вдалося реалізувати три з 14-ти.

З втомою в другій половині в суперників трохи побільшало помилок в захисті. То ж дещо й зросла результативність. Втім захопити контроль над грою ні господарям, ні гостям не вдалося. Перед заключною 10-хвилинкою миколаївці мали лише одне очко переваги.

І лише ривок 8:2 з початком четвертої чверті позначив зміну ситуації на майданчику. Господарі таки заволоділи ініціативою. До середини ігрового часу 10-хвилинки миколаївці вирвалися на 13 очок вперед і не збиралися зупинятися. Коли різниця сягнула 15-ти очок, гості кинулися рятувати становище. Пройшли два поспіль триочкових від Герасимчука та Шанюка. Та більшого господарі не дозволили. Час спливав, а вирівняти становище гостям ніяк не вдавалося. В підсумку 63:51.

Відтак НІКО-БАСКЕТ подвоїв перевагу в серії. Наступний поєдинок суперники зіграють 3 травня у Рівному, а при потребі, четверта гра відбудеться 5 травня.