БК «Рівне» обмінявся перемогами з «Говерлою»

117

Вихідними чоловіча команда БК «Рівне» провела чергові матчі чемпіонату України з баскетболу у Вищій лізі. Рівненські баскетболісти гостювали в Івано-Франківську, де зіграли два матчі проти чинного чемпіона західного дивізіону – «Говерли». У першому матчі підопічні Михайла Переверзія виявилися сильнішими, перемігши 86:71, однак в повторній зустрічі програли 67:87.

– Якщо у першій грі всі хлопці викладалися, добре зіграли в захисті, продемонстрували бійцівські якості, то у другій було багато помилок. Хоч ми й налаштовували гравців, що у другій грі суперник буде грати зовсім по-іншому та прикладе всі зусилля, щоб досягнути позитивного результату, все одно було помітне недоналаштування. Почали начебто непогано, але після того як видалили тренера «Говерли», хлопці напевне порахували, що справу зроблено. Однак суперник навпаки – розізлився, зібрався, а ми за всю гру допустили 24 помилки, – прокоментував матчі в Івано-Франківську наставник БК «Рівне».

Найбільший внесок у перемогу рівнян в першій грі зробив Назар Кісільчук, який набрав 17 очок. Анатолій Дубнюк заніс у свій актив 9 підбирань. У другій грі найрезультативнішим знову став Кісільчук – 19 набраних пунктів. Олександр Захожий відзначився сімома підбираннями.

– Багато хто не вірив, що ми взагалі переможемо бодай в одній грі в Івано-Франківську. Виходячи з цього, одна перемога в матчі з претендентом на медалі – хороший результат. Водночас я повністю незадоволений другою грою – результат міг бути й кращим, – додав Михайло Переверзій.

В турнірній таблиці БК «Рівне» розмістився на 4-му місці, маючи у своєму активі 13 очок. Одноосібним лідером західного дивізіону є одеське «Динамо», яке виграло всі свої матчі. До слова, «Говерла», яка йде другою, у матчі з рівнянами зазнала першої поразки в сезоні.

Наставник БК «Рівне» наголошує, що команда й надалі робитиме акцент на місцевих баскетболістах. Тренер задоволений прогресом молодих гравців, зокрема Назара Кісільчука, який в кожній грі демонструє хорошу статистику. Іншим баскетболістам, на думку Переверзія, поки що не вистачає стабільності, адже хороші матчі чергуються з поганими.

– Звичайно, для того щоб досягнути результату, можна було б знайти підсилення на будь-яку позицію. Для прикладу, в «Говерлі» грає лише один вихованець івано-франківського баскетболу – інші гравці приїхали з інших регіонів. А в нас в команді грають виключно рівняни, тому вболівальники мають пишатися, що в Рівному грають всі свої. Розуму багато не треба – треба багато грошей, щоб набрати в команду американців, литовців чи сербів, але при цьому наших в команді залишиться 1-2. Це вже питання, кого який баскетбол цікавить, – говорить керманич БК «Рівне».
Найближчі матчі рівненські баскетболісти проведуть 21 та 22 грудня у Рівному проти дублерів южненського «Хіміка». Ці поєдинки стануть останніми для БК «Рівне» в 2017 році. Команда налаштовується потішити своїх прихильників змістовної грою та перемогами.

Джерело: “Голосно”