“На фінішній прямій”. БК “Рівне” запрошує уболівальників на чергові вирішальні матчі жіночої команди

266

Основний етап жіночої Суперліги для БК “Рівне” вийшов на фінішній прямій. “Все, або нічого” для команди вирішиться у власному спортзалі, перед власними уболівальниками. Регулярний чемпіонат наші дівчата завершуватимуть п’ятьма поспіль домашніми іграми, які команда зіграє ще до завершення березня. І за їх підсумками стане відомо, чи зможуть рівнянки продовжити боротьбу за медалі чемпіонату. Тому, кожна гра, кожен влучний кидок та кожна відбита атака суперника зараз можуть стати вирішальними та ключовими для нашої команди. Це чудово розуміють в клубі, це розуміють і всі гравчині. Сподіваємось, розуміють і наші уболівальники, для яких грає БК “Рівне” та прагне вперше привезти до Рівного медалі Чемпіонату України з баскетболу. Тому, запрошуємо усіх підтримати команду та стати свідками цих вирішальних матчів.

Вже цього вікенду до Рівного приїде “Чайка-ДЮСШ” з Бердянська. У суботу 17 березня гра в Спорткомплексі “ДЮСШ-4” розпочнеться о 17:00, а в неділю, 18 березня, – о 14:00.

БК “Рівне” вже грав з цим суперником на початку довгого турнірного шляху. Це було 14 та 15 жовтня у Бердянську. Тоді в першій грі перемогу здобули господарки – 78:65, а в другій грі, наші баскетболістки взяли реванш з мінімальною перевагою 87:85.

Багато з того часу води утекло та багато матчів зіграно. Рівнянки стабільно тримаються в першій четвірці, а от “Чайка” якось так от “барахтається” там з в низах турнірної таблиці. Але недооцінювати суперників ніхто не збирається, “Чайка” насправді гідний опонент, до слова, в останніх шести матчах, команда з Бердичева здобула п’ять перемог, програвши лише одеському “Інтерхіму”, а не так давно, після двох перемог над “Вінницькими блискавками”, головний тренер “Чайки” Катерина Цекова в інтерв’ю публічно оголосила, що її команда націлена на плей-офф. Гадаємо, що для того, щоб краще пізнати найближчого суперника нашого БК “Рівне”, буде достатньо почитати це інтерв’ю:

Катерина Кливенок: Чайка націлена на плей-оф
В той час, як у столиці вирішувалася доля Кубку України, у Бердянську тамтешня Чайка-ДЮСШ двічі обіграла Вінницьких Блискавок – 70:56 і 86:71. Цими перемогами Чайка дала зрозуміти, що вона має амбітні плани пробитися до зони плей-оф. Наскільки команда готова втілити їх у життя? Розповідає головний тренер Чайки-ДЮСШ Катерина Кливенок.
– Безумовно, у нас шанси є. Якщо будемо старатися, грати так само самовіддано, як з «блискавками», я порахувала, що можемо досягти мети. Маємо достатньо домашніх ігор (п’ять, заключна 4 квітня з Динамо – ред.), якщо завершимо їх на нашу користь, думаю, можемо стати учасником плей-оф.
– Були впевнені, що обіграєте двічі Вінницьких Блискавок?
– Вірила у своїх дівчат. Першу гру, щоправда, ми розпочали не дуже добре, але потім виправилися. Ретельно готувалися до цих ігор, розуміли, якщо втратимо у них очки, на сподіваннях можемо поставити хрест. Але тепер бачимо, можемо зачепитися за плей-оф. Команда здатна згуртуватися у відповідальний момент і виграти двічі поспіль важливі ігри. Ми налаштовувалися і відсутність інших варіантів результату мотивувала нас, як слід.
– А ким ви посилилися, якщо не секрет?
– Якщо не секрет? Ірина Цекова. Вона минулий сезон успішно відіграла в Авангарді, здобула Кубок України, бачу у неї велике бажання допомогти, свої ігрові якості вона не втратила, зараз розіграється, стане ще сильнішою. Таня Панченко теж приєдналася до Чайки, запевнила, що допоможе. Вона прийшла вже цього року і наполегливо тренується з командою. Таким чином у команді є збірниці, досвічені гравці, їхній досвід допоміг нам у боротьбі з блискавками.
Збірниці – це Ви кого маєте на увазі, Радуловіч, Цекову?
– І Цекову, І Панченко свого часу залучали до лав збірної. Дівчата зі значним досвідом і мають велике і яскраве баскетбольне минуле. І Оксана Ставицька – усі вони грали на найвищому рівні і їхній досвід позначився на останніх результатах.
– Як ви поєднуєте у колективі досвічених і молодих? Середній прошарок відсутній – або Радуловіч, або Попова.
– Можу сказати одне – у нас дуже гарні стосунки у колективі. Прекрасна атмосфера, усі одна одну підтримують, думаю, дівчата не відчувають різниці у віці, найгіршого прояву конкуренції нема. Старші дівчата допомагають молодим, молоді тягнуться за старшими. Стосунки у колективі здорові, є згуртованість – дівчата товаришують, спілкуються. І грають з бажанням.
– У березні маєте насичений ігровий графік – вісім матчів. Два тільки зіграли, а найближчий – ІнтерХімом. Будете так само прагнути його обіграти, як у свою чергу одеситки обіграли Київ-Баскет?
– Ігор дійсно буде дуже багато. А у квітні протягом п’яти днів маємо зіграти чотири гри у Суперлізі. І перенести їх вже не можна. Тож буде непросто. Доведеться обирати – за якісь ігри чіплятися, а якісь може і відпускати. Бо старшим теж, ви мене вибачте, чотири дні поспіль відіграти важко буде. Але в усякому разі маємо достатньо домашніх ігор, ще й два матчі з Таврійською Зіркою залишилися – шанс у нас є і ми це розуміємо.
– Ви допускаєте, що і у виїздних поєдинках можете попсувати декому нерви, бо домашніх перемог може не вистачити?
– Маємо такі плани. Повторюся, у нас є досвічені гравці, молоді гравці, а у них своя агресія, запал, фізична готовність – вони теж горять бажанням довести, що є класними гравцями. Тому я думаю, ми будемо намагатися скористатися будь-яким шансом і чіплятися за усі ігри.

Тож, на наших дівчат очікують дуже серйозні два матчі, в яких обов’язково команда має здобути перемоги та продовжити виконувати поставлене керівництвом завдання – вихід до півфіналу Чемпіонату України. У Баскетбольному клубі “Рівне” сподіваються, що прагнення керівництва, тренерів та гравців клубу перемагати підтримають і віддані уболівальники, найкраще це зробити – це прийти на матчі та підтримати нашу команду, а дівчата зроблять все можливе та неможливе, щоб у відповідь порадувати яскравою грою та, головне, – перемогою!