В Одесі зачепитися за перемогу не вдалося +Післяматчеві коментарі

206

Чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне” програла обидва стартові матчі півфінальної серії Чемпіонату України серед команд вищої ліги в Одесі від місцевого “Динамо-Одеса”.

На відміну від ігор регулярного чемпіонату, де кожна гра приносить очки, в матчах плей-оф командам доводиться вибудовувати стратегію на кожен раунд, в залежності від кількості ігор серії та суперника. Адже тут не має різниці з яким рахунком ти програєш, чи переможеш, як то кажуть “Одне очко – це вже поразка, а два – розгром”. Обидві гри в Одесі тільки підтвердили, що рівняни не помчали “з шашками наголо” на суперника, а чітко дотримувались плану, незважаючи на те, що все-таки, його повністю реалізувати не вдалося.

Очевидно, коли серія триває до трьох перемог, і перші два матчі у команди на виїзді, крім того, з дуже сильним та потужним суперником, як “Динамо-Одеса”, то план заключався в перемозі в одній з двох ігор.

Звісно, після важкої дороги до “Південної Пальміри”, баскетболісти були дещо втомленими, але сповнені рішучості дати бій. Як видно з перебігу першої гри, тренерський штаб рівнян вчасно зорієнтувався, що гра не йде, і сенсу боротися за “достойну поразку” немає. Тому, завдання було одне – максимально зберегти сили для ключових гравців команди, “вимотати” та приспати суперника. Тому, поки одесити куражились над рівненською молоддю, тренери вже думали, про майбутній матч.

А от в другій грі, БК “Рівне” вже не було куди відступати. Команди розпочали результативно, але далеко суперника рівняни не відпускали, хоч ті в першій чверті і забили навіть більше, ніж за аналогічний проміжок попередньої гри. Другу десятихвилинку рівняни виграли, і на велику перерву команди пішли за мінімальної переваги одеситів 37:36. На початку другої половини завдяки серії штрафних БК “Рівне” вийшли вперед 41:37. І ось це мав би бути переломний хід гри, якби рівненські баскетболісти змогли втримати перевагу. Але, одесити, виявились, теж не ликом шиті, і схоже очікували на такий перебіг подій. Їх ривок з рахунком 14:2 повернув господарям перевагу. Надалі, БК “Рівне” максимум наближалися до суперника на відстань чотирьох очок, але не ближче. Як не старалася команда, але друга гра серії до трьох перемог також залишилась за одеситами – 80:72. “Динамо-Одеса” довели, що недарма стали переможцями групи в регулярному чемпіонаті та є головними претендентами на золоті медалі цьогорічної вищої ліги.

Коментарі учасників гри, після другого поєдинку в Одесі:

Тепер, півфінальна серія переїжджає до Рівного. У середу 18 квітня, о 19:00 у Спорткомплексі ДЮСШ-4 відбудеться третій півфінал між командами БК “Рівне” – “Динамо-Одеса”. Хоч яким би не був сильним суперник, і які б не були мінімальні шанси на вихід до фіналу, здаватися без бою та дарувати супернику перемогу ніхто не збирається. Баскетбольний клуб “Рівне” запрошує усіх уболівальників на надцікавий та надпринциповий матч між БК “Рівне” та “Динамо-Одеса”. За Вашої підтримки рівненські баскетболісти зроблять усе можливе та неможливе, щоб продовжити серію щонайменше ще на одну гру, яка запланована на четвер, 19 квітня на 18:00. Тож, УСІ НА БАСКЕТБОЛ! Тільки разом !МИ Є РІВНЕ!