БК “Рівне” та “Чайка-ДЮСШ” обмінялися перемогами в Рівному +Коментарі (ВІДЕО)

267

Зовсім не так, як хотілося рівненським уболівальникам розпочалася серія матчів до трьох перемог за бронзові медалі Чемпіонату України серед жіночих команд Суперліги.

Шість поспіль перемог на завершення регулярного чемпіонату та в півфіналі привчили рівнян до упевненої позитивних результатів на табло та таких самих емоцій під час та після ігор БК “Рівне”. Але, перебуваючи за крок від фіналу, і, щонайменше, срібних нагород, жіноча БК “Рівне” не скористалася наданим шансом. Тому, усі сподівання та сили були зосереджені на “Бронзовій серії”. Суперник – “Чайка-ДЮСШ”, якого рівнянки ще місяць тому двічі феєрично обіграли в рамках регулярного чемпіонату.

Завдяки третьому місцю турнірної таблиці в регулярному чемпіонаті, саме БК “Рівне” мав перевагу над суперницями, адже перші два стартові матчі проводили на власному майданчику. Фаворитками рівнянки вважалися і за статистикою, і за грою. Але матеріалізувати свою теоретичну перевагу в дві перемоги команда не змогла.

Головний тренер “Чайки-ДЮСШ” Катерина Кливенок за підсумками матчів у Рівному, підвтердила те, що ні для кого не було секретом ще до ігор. Їх завдання на ці два поєдинки – це дати бій в одному матчі та спробувати вивезти одну перемогу з виїзду. За її словами, план мав бути реалізований в другому матчі, адже важко на щось розраховувати в першій грі на фоні втоми після далекого та виснажливого переїзду.

Для “Чайки-ДЮСШ” все склалося навпаки, на відміну від планів БК “Рівне” та очікувань місцевих уболівальників. З перших хвилин гості нав’язали боротьбу, а в рівнянок якраз гра не клеїлась. Кидки не йшли, ні з штрафних, ні з гри. Незважаючи на це, команди грали, можна сказати ривками. Але вже на першу перерву лідерками пішли гості 17:21. В другій чверті “Чайка” розвинула свою перевагу до дев’яти очок, але рівнянки зуміли нівелювати відставання, і якби ще й влучали зі штрафних, то першу половину гри БК “Рівне” завершив би лідером, а так тільки 29:32.

Схоже, що у великій перерві у “Чайці” вирішили змінити стратегію на ці ігри та, “брати бика за роги” вже у першому мачті, адже в цій грі в них все дуже вдало складалося, на відміну від рівнянок.

За перші три хвилини третьої чверті “Чайка” видала відрізок 11:2, чим запезпечила собі комфортну перевагу в рахунку 43:31 і вже близько не підпускали рівнянок до себе 46:59 перед заключною чвертю.

У четвертій десятихвилинці рівнянки зуміли скоротити відставання до шести пунктів, але не більше. Цекова та Панченко влучними триочковими змусили місцевих уболівальників сісти на свої місця, які вже повірили, що рівнянки зуміють відіграти відставання. В підсумку, дуже болюча поразка для БК “Рівне” у першій грі 70:80.

Головними дійовими особами уже традиційно у плей-оф стали наддосвідчені Олександра Радуловіч та Ірина Цекова. У цьому матчі вони на двох здобули 51 очко (!), ще 29 на рахунку решти гравців “Чайки”. Сильна гра лідерок команди з Бердянська допомогла гостям уникнути нервової кінцівки, яка відкрила рахунок у серії – 1:0 на користь “Чайки”.

У БК “Рівне” традиційно нестримною була Вікторія Шматова. Кращий скорер команди у цьому матчі здобула 28 очок та віддала 6 передач.

У повторній грі рівнянкам вже відступати було нікуди, а от гості вже завдання своє виконали на дві гри, але не проти були зірвати і джек-пот. Щоправда, вже в дебюті матчу БК “Рівне” дав зрозуміти суперницям, що нічия для них і так більше, ніж вони могли собі розраховувати.

В підсумку, вже у першій чверті, “поховала” надії суперниць Ольга Краснікова, яка набрала 11 очок за короткий відрізок часу. Боротьба ще тривала, але на першу перерву команди пішли при 22:16. У другій десятихвилинці перевага рівнянок лише збільшувалася. “Полетіли” триочкові, і вже в середині чверті було +13 для БК “Рівне”, а за підсумками першої половини +18, – 45:27.

До середини третьої чверті все стало зрозумілим. Гості, як то кажуть, ще грали, але вже здалися. Катерина Клевенок зняла з майданчику своїх лідерів, давши їм відпочинок, і подумками вся команда вже готувалася до ігор у Бердянську. Тренерський штаб БК “Рівне” вирішив не влаштовувати “показовий розгром” для суперників, і також на майданчик випустив “найближчий резерв”. Тож майже всю четверту чверть уболівальники могли спостерігати, так би мовити, протистояння учениць та випускниць ДЮСШ Рівного та Бердянська. В підсумку БК “Рівне” здобули упевнену перемогу 88:58. Незважаючи на такий упевнений результат, ейфорії в команді не має. Адже тепер “бронзова серія” переїжджає до Бердянська, де все буде зовсім по іншому, тільки рідні стіни тепер допомагатимуть “Чайці-ДЮСШ”. Щодо рівнянок, то нарешті команда перервала тримачеву серію болючих поразок у плей-оф, і, як зазначив головний тренер БК “Рівне” В’ячеслав Ковалевський – ця перемога дуже важлива для команди в психологічному плані.

Хоч, “Чайка-ДЮСШ” вивезла з Рівного бажану перемогу, і Катерина Кливенок зазначила, що завдання на ці дві гри її команда виконала, В’ячеслав Ковалевський та БК “Рівне” на два виїзні матчі налаштовані рішуче, і обіцяють щонайменше повернути визначення володарів бронзових медалей до Рівного.

Ігри у Бердянську заплановані на 26 та 27 квітня, відповідно на 19:00 та 18:00. Якщо ж потрібен буде п’ятий матч, то згідно календаря він відбудеться у Рівному 30 квітня.

Відеокоментарі головний тренерів команд за підсумками двох ігор у Рівному:

Катерина Кливенок, головний тренер БК “Чайка-ДЮСШ”.

В’ячеслав Ковалевський, головний тренер БК “Рівне”.