Збірна України U-16 у “втішному турнірі” Чемпіонату Європи зіграє із Швейцарією (ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ)

117

Збірна України U-16 в складі якої виступають аж шість вихованок рівненського баскетболу, а очолює національну дружину наш земляк Валерій Жартун, не змогла пробитися до чвертьфіналу Чемпіонату Європи. В останньому матчі групового етапу проти лідера турнірної таблиці, одноліток з Фінляндії, де українкам необхідна була лише перемога, наша збірна поступилася 35:77. В результаті, лише третє місце за підсумками групового етапу, і тепер команда гратиме у “втішному” раунді плей-офф за місця з дев’ятого до шістнадцятого.

Першим суперником на цій стадії змагань для українок буде збірна Швейцарії, яка стала четвертою в групі С, пропустивши вперед Ізраіль, Румунію та Ірландію, а також обійшовши в турнірній таблиці Люксембург та Косово.

Гра відбудеться сьогодні, 23 серпня та розпочнеться о 20:15 за київським часом. Запрошуємо підтримати наших дівчат у відеотрансляції на нашому сайті.

Нагадаємо, що кадетська Збірна України U-16 є найбільш рівненською, адже в її складі виступають відразу шестеро наших баскетболісток з дванадцяти, які поїхали на континентальну першість, а головним тренером є наш земляк Валерій Жартун, і йому допомагає Вікторія Шорстка.

Честь нашої держави на Чемпіонаті Європи захищають рівнянки:

Дар’я Дубнюк – ОСДЮСШОР, Рівне, перший тренер В. Жартун,
Владислава Кіба – ОСДЮСШОР, Рівне, перший тренер В. Жартун,
Олена Таргонська – ОСДЮСШОР, Рівне, перший тренер В. Жартун,
Ярослава Іванюк – ОСДЮСШОР, Рівне, перший тренер В. Жартун,
Анастасія Кучерьонок – ОСДЮСШОР, Рівне, перший тренер І. Нагорна,
Катерина Ящук – ОСДЮСШОР, Рівне, перший тренер М. Максимчук.