Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук разом з гравцями та тренером відвідав рідну школу з уроком баскетболу (ВІДЕО) (ФОТО)

639

Президент Баскетбольного клубу “Рівне” Сергій Ліщук особисто долучився до уроків баскетболу, які вже стали традиційними для гравців та тренерів команди.

Разом з головним тренером Валерієм Жартуном, а також лідерками жіночої команди Вікторією Шматовою, Тетяною Гаврильчик та Катериною Кононенко, Сергій Ліщук не міг пропустити відвідини двадцятої школи Рівного. Адже вона для нього є рідною, саме там він провів свої учнівські роки, і саме в цьому спортзалі познайомився та робив перші кроки в опановуванні улюбленої гри, яка стала нероздільною з ним на все життя.

Вже традиційно урок баскетболу від БК “Рівне” зібрав повний аншлаг в спортзалі. Позайматися баскетболом з професіоналами випала можливість для учнів четвертих -восьмих класів. Розпочали традиційно з розминки, а потім школярі розділилися на чотири команди, кожною з яких керував гість з БК “Рівне”, і почалися справжні змагання. На паркеті справді було спекотно, в конкурсах та естафетах з елементами баскетболу діти дуже старалися, бо не хотіли підвести своїх “дорослих капітанів”.

Діти-учасники уроку баскетболу від БК “Рівне” розповідають, що знали, що гравці відвідують школи з такими акціями, і дуже чекали, коли нарешті і до них прийдуть гості. Як з’ясувалося, багато дітей цікавиться баскетболом, хтось навіть займається ним у секціях, знають хто такий Сергій Ліщук, і, що він вчився у їхній школі. Словосполучення БК “Рівне” для них також не нове, школярі часто ходять на матчі та вже мають своїх кумирів в команді, серед яких, безперечно Вікторія Шматова та Тетяна Гаврильчик. Тож, після “дзвінка на перерву”, школярі ще довго не відпускали гостей. Гравці, тренер та президент відповідали на безліч дитячих запитань. На пам’ять про урок баскетболу всі його учасники отримали в подарунок плакати з гравцями БК “Рівне”, але і на цьому все не закінчилось. “Що ж це за плакати, якщо на них нема автографів гравців, тренерів та президента команди?”. Тож, все прогнозовано перейшло в автограф та фотосесію.

Лідер жіночої команди БК “Рівне” Вікторія Шматова без іронії, відверто зізнається, що відвідини шкіл з уроками баскетболу для неї це справжнє свято та відпочинок, під час якого вона набирається натхнення та позитивних емоцій на довгий час, особливо їй приємно потім бачити знайомі дитячі обличчя у спортзалі на матчах БК “Рівне”. Саме тому, вона майже не пропускає подібні акції від клубу, і завжди, чи не найпершою проситься “в команду”. Сподівається, що такі акції від БК “Рівне” цілком можливо когось спонукають визначитися в своєму виборі на користь здорового способу життя, спорту та баскетболу.

Відзначимо, що подібні акції у школах для БК “Рівне” стають традиційними. Без перебільшення, усюди уроки баскетболу створюють справжній фурор не лише серед учнів навчального закладу, але й взагалі в місті. До БК “Рівне” надходять запрошення з інших шкіл, аби діти змогли ближче познайомитись зі спортсменами. У клубі планують обійти всі школи Рівного.

Як проходив Урок баскетболу від БК “Рівне” у ЗОШ №20 м. Рівне дивіться у телесюжетах наших інформаційних партнерів:

“Телеканал РИТМ”

“Телеканал UA:Рівне”

“Телеканал Сфера-ТВ”

Фоторепортаж Романа Цупрука: