Чоловіча БК “Рівне” розраховує на місцевих вихованців та молодь

529

Минулорічний срібний призер Чемпіонату України у вищій лізі, чоловіча команда БК “Рівне”, активно готується до старту в новому сезоні.

За час літнього міжсезоння в команді відбулися суттєві кадрові зміни. З минулорічного складу з різних причин, тренерський штаб в цьому сезоні розраховує тільки на таких гравців як Віктор Герасимчук, Юрій Кузьминець, Дмитро Тимощук, Тарас Шанюк, Василь Федорчук, Олександр Шепелев, Василь Чиж, Андрій Артимович та Ілля Шеметов. Саме ці гравці будуть складати кістяк команди в майбутніх іграх. Доукомплектовувати склад будуть за рахунок молодих місцевих вихованців рівненського баскетболу, випускників ОСДЮСШОР, більшість з яких минулий сезон відіграли за “молодіжну” команду БК “Рівне” у першій лізі Чемпіонату України. Хто потрапить до остаточної заявки команди, наразі тренери ще не визначились.

Поки чоловіча команда БК “Рівне” тренується в значно “розширеному” складі. Звісно, не всі хто захоче, але тренери в основному не відмовляють гравцям з “рівненської баскетбольної родини”,  навіть, якщо вони не мають амбіцій потрапити в заявку команди, а просто тримати себе у формі.

Попередній тиждень БК “Рівне” займалися двічі на день на відкритому повітрі на стадіоні та баскетбольному майданчику в парку імені Тараса Шевченка. “Це був, такий собі, втягуючий етап, на якому основна увага була зосереджена на фізичній та спеціально-фізичній підготовці” – розповів головний тренер команди Михайло Переверзій. Вже від зараз команда буде поєднувати заняття на вулиці з тренуваннями у баскетбольному залі. Наразі, в команди заплановано участь у турнірі в Луцьку, який відбудеться у вихідні 21-22 вересня. Якими будуть ці змагання, і хто в них братиме участь поки невідомо. Звісно, якщо будуть пропозиції від інших команд зіграти контрольні поєдинки, то тренувальний процес буде коригуватися.

Щодо чемпіонату у вищій лізі, то, поки що, про те, яким він буде інформації мало. Відомо, що  початок сезону запланований як і в минулі роки в першій половині жовтня. Як і раніше учасники будуть розділені на дві зони (Схід/Захід) за територіальним принципом. Після ігор в чотири кола в групах (кожен з кожним по два матчі вдома та на виїзді), розпочнеться відразу плей-офф, тобто, “другого (фінального) етапу”, як це було минулоріч вже не буде. Тож ігор буде менше. Натомість в плей-офф візьмуть участь по кращих вісім команд з обох зон, які сформують сітку з 1/8 фіналу (1-8, 2-7, 3-6, 4-5 і так далі).

Остаточний склад учасників змагань наразі несформований, тож усі команди та уболівальники в очікуванні. Якщо казати про чутки, то наразі головним фаворитом Вищої ліги є БК “Тернопіль”, який до своїх лав “забирає” усіх найкращих баскетболістів, яких тільки хоче і може взяти.

Тож, наразі, лише відомо, що наприкінці жовтня БК “Рівне” точно зіграє з командою Суперліги БК “Одеса”, але це буде 1/16 Кубку України.