Жіноча БК “Рівне” побореться з Чемпіонками України за друге місце турнірної таблиці (ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ)

421

Після майже місячної перерви з домашнього тріумфу у Кубку України, жіноча команда Баскетбольний клуб “Рівне” вперше зіграє перед власними уболівальниками. В останній день лютого, в Спорткомплексі “ДЮСШ-4” вони прийматимуть діючого Чемпіона України, столичне “Динамо-НПУ”. Перемога в цій грі дозволить підопічним Валерія Жартуна випередити киянок та вийти на друге місце турнірної таблиці Суперліги, крім того, команда зможе продовжити свою переможну серію в офіційних іграх до шести матчів.

У статусі володаря Кубку України, БК “Рівне” вже відіграв три виїзних матчі Суперліги, і у всіх здобув перемогу. Спершу в Одесі над “Інтерхімом” 76:58, а потім двічі у Бердянську над фіналістом Кубку “Чайкою-ДЮСШ” – 70:61 та 76:63. Тож, перед іграми з “Динамо-НПУ” рівнянки у п’ятнадцяти матчах мають 8 перемог при семи поразках і посідають друге місце турнірної таблиці.

Щодо суперника, то в них на одну гру менше і співвідношення перемог та поразок 8/6 і третє місце в таблиці.

Після тріумфального минулого сезону, цьогоріч “Динамо-НПУ” лихоманить. На це є як суб’єктивні, так і об’єктивні причини. Як ми вже не раз казали, що в теперішньому регулярному чемпіонаті Суперліги фактично вісутній спортивний принцип, адже усі шість учасників виходять до плей-оф. Тож, команди мають можливість не лише “награвати молодь”, але й зекономити на “дорогих” легіонерах, заявивши їх лише перед відповідальними іграми. Саме таким шляхом пішли і динамівки, які “відпустили” своїх “заокеанських лідерок” та боролися виключно “українським складом”, і, до речі, грали доволі непогано, у восьми стартових матчах, здобувши шість перемог і лише двічі поступившись фавориту “Київ-Баскету”. Але все, як то кажуть, пішло шкереберть, коли бердянська “Чайка-ДЮСШ” “дістала свої тузи з рукава”, і спершу вибила “Динамо-НПУ” з Кубку України, а потім обіграла їх в чемпіонаті. Схоже, що після цього в клубі вирішили, що варто підключати і свою “важку артилерію”. Поступово в заявці динамівок з’явилися Владислава Волошина, Анжеліка Зволяк а Еллазія Блоктон та Ешлі Ніколь Морріссет. Як не дивно, але таке підсилення команді не допомогло. Поразка від тої ж “Чайки-ДЮСШ” в Бердянську, потім домашнє фіаско з “Інтерхім-СДЮСШОР” та черговий розгром від “Київ-Баскет”. Звісно, що все стало не геть погано. “Динамо-НПУ” обіграло “Франківськ-ПНУ”, а потім була “солодка помста” “Чайці-ДЮСШ” 85:32. Здавалося, що нарешті в команді все налагодилось, але як “грім серед ясного неба” 22 лютого, “прилетіла” поразка в Одесі від того ж таки “Інтерхім-СДЮСШОР” 81:79. І от саме цей результат додає оптимізму для рівненської команди. Адже, ще 8 лютого, наші дівчата БК “Рівне” розгромили одеситок на виїзді.

Як би там не було, але “закидати шапками” “Динамо-НПУ” цієї суботи навряд чи вдасться. Бо в цьому сезоні команди вже двічі зустрічалися, і в обох матчах сильнішими були столичні баскетболістки. Спершу у Рівному 61:51, а потім у Києві – 75:72. Щодо історії протистоянь БК “Рівне” та “Динамо-НПУ”, то за два попередні сезони, в яких жіноча БК “Рівне” виступала у Суперлізі, команди провели вісім поєдинків. В активі рівнянок лише дві перемоги при шести поразок, при чому, команда зробила це один раз на виїзді і один раз вдома. Зазначимо, що в сезоні 2017-2018, БК “Рівне” вирвавши перемогу в домашньому матчі 31 січня з рахунком 87:84, фактично поховала надії киянок поборотися за медалі, не давши їм можливості потрапити у плей-оф. Як відомо, в тому чемпіонаті жіноча команда БК “Рівне” виборола бронзові медалі змагань.

Історія протистоянь БК “Рівне” та “Динамо-НПУ”

01.03.2019 Динамо-НПУ — БК Рівне Жінки 87 – 65
16.02.2019 БК Рівне Жінки — Динамо-НПУ 54 – 72
12.01.2019 Динамо-НПУ — БК Рівне Жінки 60 – 52
21.10.2018 БК Рівне Жінки — Динамо-НПУ 79 – 87
09.03.2018 Динамо-НПУ — БК Рівне Ж 65 – 58
31.01.2018 БК Рівне Ж — Динамо-НПУ 87 – 84
18.11.2017 Динамо-НПУ — БК Рівне Ж 58 – 70
25.10.2017 БК Рівне Ж — Динамо-НПУ 62 – 64

Тож, запрошуємо усіх уболівальників прийти та підтримати нашу команду в грі з сильним та принциповим суперником. І нагадуємо, що 29 лютого та 1 березня – це черговий “Баскетбольний вікенд” у нашому місті. Адже, окрім гри жіночої команди, два матчі проведуть наші хлопці, які також зустрінуться з прямим конкурентом за друге місце турнірної таблиці.

Квитки на усі матчі Ви можете вже придбати онлайн, і, традиційно, усіх наших уболівальників з інших міст та країн запрошуємо підтримати команду у відеотрансляції, яку, традиційно, організовує офіційний транслятор всіх домашніх матчів БК “Рівне”, Телерадіокомпанія “Ритм”.

🏀🏀🏀💪МИ Є РІВНЕ💪
‼️УСІ НА БАСКЕТБОЛ‼️
👉🇺🇦Чемпіонат України. Жінки. Суперліга🇺🇦👈
🏀 Баскетбольний клуб “Рівне” – БК “Динамо-НПУ” 🏀
⛹️‍♀️ БК “Рівне” – БК “Динамо-НПУ” ⛹️‍♀️
📅 29 лютого (субота)📅
📌 Спорткомплекс Дюсш #4📌
🕜13:30🕜
🎫 https://rv.kontramarka.ua/uk/sport 🎫
🎥 https://youtu.be/UurqGwlKGaY 🎥
📺 ТРК “Ритм” 📺

👉🇺🇦Чемпіонат України. Чоловіки. Вища ліга🇺🇦👈
🏀 Баскетбольний клуб “Рівне” – БК “Хімік-2” 🏀
⛹️‍♂️ БК “Рівне” – БК “Хімік-2” ⛹️‍♂️
🤞 Перша гра🤞
📅 29 лютого (субота)📅
📌 Спорткомплекс Дюсш #4 📌
🕔17:00🕔
🎫 https://rv.kontramarka.ua/uk/sport 🎫
📺 ТРК “Ритм” 📺
🎥 https://youtu.be/kMCtxfTrxUA 🎥

✌️ Друга гра✌️
📅 1 березня (неділя)📅
📌 Спорткомплекс Дюсш #4 📌
🕐13:00🕐
🎫 https://rv.kontramarka.ua/uk/sport 🎫
📺 ТРК “Ритм” 📺
🎥 https://youtu.be/2_m3uZawsTE 🎥

💪МИ Є РІВНЕ💪
‼️УСІ НА БАСКЕТБОЛ‼️🏀🏀🏀