Про нас пишуть: Жіноча БК “Рівне” активно готується до сезону (ВІДЕО)

431

Пропонуємо Вам підбірку матеріалів наших інформаційних партнерів про підготовку жіночої команди Баскетбольний клуб “Рівне” до старту нового сезону у Суперлізі.

RIVNE.MEDIA, автор Микола Брежицький

«Сильніший – значить цікавіший»: рівненські баскетболістки готуються до нового чемпіонату

Жіноча команда БК «Рівне» знову зібралася разом та розпочала підготовку до старту нового сезону у Суперлізі. Минулий чемпіонат було завершено достроково через пандемію коронавірусу. Рівненські баскетболісти друге у своїй історії вибороли «бронзу» змагань. Крім цього, завоювали Кубок України.

Приблизно за місяць розпочнеться новий сезон, утім календар змагань ще не сформований. БК «Рівне» зберіг майже усіх провідних баскетболісток, зокрема Вікторію Шматову, Людмилу Спиридонову та Тетяну Гаврильчик. Покинула команду Владислава Кіба, яка непогано проявила себе у минулому сезоні. Баскетболістка отримала запрошення від амбітного та грошовитого новачка Суперліги БК «Прометей» з Кам’янського.

Головний тренер рівненських дівчат Валерій Жартун каже, що кістяк команди зберігся і це найголовніше. Владу Кібу зможуть замінити інші молоді баскетболістки, які у минулому сезоні вже виконували цю роль. Крім цього, до тренувань з досвідченими гравчинями залучили зовсім юних вихованок місцевої баскетбольної школи.

– У нас гарно працює дитяча школа, багато молоді, яка грає у різних вікових групах збірної України. Підключили зараз повністю всіх з 2004, 2005 та 2006 років. Ми усіх залучили до тренувального процесу. Будемо допомагати їм розвиватися, щоб вони ставали сильнішими. Найкращих будемо залучати для допомоги нашої команди, – розповів Валерій Жартун.

Завдання на сезон у клубі поки не ставлять. Вже відомо, що у жіночій Суперлізі гратимуть 8 команд. Високі амбіції ставить вищезгаданий «Прометей», однак є низка інших команд, які зможуть нав’язати боротьбу за призові місця. Наставник БК «Рівне» запевнив, що понижати планку нашу баскетболістки не будуть.

– На кожну гру ми будемо налаштовуватись тільки на перемогу. Важко говорити за завдання, тому що немає повного календаря. Треба розуміти яка буде система, формат змагань. Наскільки нас вистачить фізично на увесь сезон, яку стратегію вибирати на чемпіонат і конкретно на кожну гру. Більше півроку у всіх команд не було ігор. Не знаю чого очікувати від стартових матчів. Зараз завдання підготуватися, провести збори, зіграти кілька товариських ігор, – зазначив головний тренер жіночої команди БК «Рівне».

Президент рівненського клубу Сергій Ліщук розповів, що до нового року ніяких змін у команді не буде. Зараз планують подивитися на рівень молодих баскетболісток, чи зможуть вони на рівних грати з досвідченими суперницями.

Поки невідомо, чи дозволять приходити на матчі вболівальникам. Федерація баскетболу України з цього приводу проводить консультації з МОЗ. Не виключено, що глядачі зможуть заповнювати половину від кількості місць на трибунах.

– Зараз на Рівненщині ситуація не дуже сприятлива, але будемо намагатися робити все, щоб певна кількість глядачів потрапила на матчі. Якби вже добудували спорткомплекс на Макарова, було б це зробити набагато простіше. Сподіваємось, що його невдовзі добудують і всі наші вболівальники зможуть ходити на матчі, – додав Сергій Ліщук.

Голодні до офіційних матчів та перебувають у передчутті нових змагань рівненські баскетболістки. Центрова БК «Рівне» Тетяна Гаврильчик протягом останніх сезонів встигла стати однією з провідних гравчинь в обоймі Валерія Жартуна. Дівчина розповіла, що під час карантину намагалася тримати себе у формі та не втрачати фізичних кондицій.

– У період карантину ми тренувалися вдома. Намагалися тримати себе у формі, по можливості тренуватися, щоб не заважати сусідам. Потім виходили на майданчики, бігали. Чемпіонат цього року буде сильнішим, але сильнішим означає цікавішим. Тому ми готуємося до нових суперників і до нових перемог. Будемо намагатися робити все можливе, що від нас залежить, щоб здобувати перемоги і славу для нашого міста, – зазначила Тетяна Гаврильчик.

Домашні матчі у новому сезоні рівнянки проводимуть як і раніше на майданчику ДЮСШ №4. Довгоочікуваний спорткомплекс на вулиці Макарова у Рівному планують збудувати до кінця наступного року. Трибуни нової арени зможуть одночасно розмістити більше 3 тисяч уболівальників.

ТРК “Ритм”. Автор Олександр Мрозович, оператор Михайло Кушнерчук

Трохи більше місяця залишилось до старту нового сезону в жіночому баскетболі. Діючий володар Кубку та двічі бронзовий призер Чемпіонату України, БК «Рівне»  готується до перших офіційних матчів.

Головний тренер команди Валерій Жартун каже, що йому вдалося зберегти майже всіх лідерів – це Вікторію Шматову, Людмилу Спиридонову, Тетяну Гаврильчик, крім того, тепер великі надії покладають на Ярославу Іванюк, Анастасію Кучерьонок та Катерину Ящук, які вже в прямому сенсі слова підросли і зараз вже будуть повноцінними “бойовими одиницями” в складі.

Не дивлячись на те, що через карантин, команда більше як пів року не грала та не було можливості повноцінно тренуватися, Валерій Жартун вважає, що його підопічні знаходяться в хорошій спортивній формі. Адже, дорослі гравчині відповідально займалися індивідуальними тренуваннями, а молодші, майже усі пройшли тренувальні збори в Збірних України різних вікових груп, до яких вони входять.

Цьогорічний чемпіонат у жіночій Суперлізі, порівняно з попереднім зміниться. На старт вийдуть вісім команд, окрім минулоріної шістки, до ліги найсильніших повертаються «Вінницькі блискавки», а також дебютуватиме амбітний новачок «Прометей» з Кам’янського, якого вже вважають головним фаворитом.

Попередньо, стартові ігри рівнянки мають зіграти в перший вікенд жовтня. У Федерації баскетболу України ще не оприлюднили календар ігор, крім того, наразі невідомо в яких умовах та з якими обмеженнями проходитимуть матчі, в зв’язку з карантином. Президент БК “Рівне” Сергій Ліщук обіцяє, що зробить усе можливе для того, щоб уболівальники могли прийти і підтримати команду в залі.

В планах підготовки на сезон у команди поки що лише тренування. Але, за сприятливих умов, рівнянки можливо ще виїдуть на короткотривалі тренувальні збори та, можливо, зіграють декілька товариських матчів.

Після довготривалої перерви баскетбольний клуб «Рівне» відновив командні тренування. Пандемія коронавірусу та карантин істотно вплинули і на баскетбол. Проте навіть в обмежених умовах, гравці тренувались та відточували свої вміння.Тож як пройшло тренування після піврічної перерви, дивіться у сюжеті.

Суспільне Рівне: Автор: Сергій Татаренко, Катерина Сірук, оператор: Микола Мельничук

Жіноча команда БК "Рівне" розпочала підготовку до нового сезону в Суперлізі

Жіноча команда баскетбольного клубу “Рівне” після піврічної перерви, пов’язаної з карантином, 3-го вересня розпочала підготовку до нового сезону в Суперлізі. Готуються дівчата у спорткомплексі ДЮСШ №4. Суспільне поцікавилось, чи вдалося тренерському штабу зберегти переможний склад, на коли запланований початок чемпіонату і чи пускатимуть на ігри глядачів.

Жіноча команда баскетбольного клубу “Рівне” у минулому сезоні здобула Кубок України та бронзові медалі Суперліги. З березня, коли Федерація баскетболу оголосила про припинення змагань, підопічні Валерія Жартуна тренувалися індивідуально. Зараз вони знову разом і готуються до нового сезону.

Жіноча команда БК "Рівне" розпочала підготовку до нового сезону в Суперлізі

“Залишився кістяк команди. Лідери останніх сезонів: Спиридонова, Шматова, Гаврильчик”, – сказав головний тренер БК “Рівне”.

Крім того, тренер розраховує на перспективну молодь, і зокрема на 17-річну Ярославу Іванюк.

Жіноча команда БК "Рівне" розпочала підготовку до нового сезону в СуперлізіЯрослава Іванюк

“Це велика честь для мене, що тренер почав мені довіряти. Це дуже велика відповідальність”, – розповіла Ярослава Іванюк.

Цьогоріч в українській Суперлізі очікується участь восьми клубів. Новачки – “Вінницькі блискавки” та “Прометей” з Кам’янського.

“Ми моніторимо команди. “Прометей” на першому щаблі… Те, що чемпіонат буде сильнішим, це однозначно”, – зазначив президент БК “Рівне” Сергій Ліщук.

За попередньою інформацією, стартує новий чемпіонат у жіночій Суперлізі 6-го жовтня. До того часу Валерій Жартун планує провести повноцінний збір та кілька контрольних матчів. Турнірних завдань у клубі поки не оголошують.

Жіноча команда БК "Рівне" розпочала підготовку до нового сезону в СуперлізіВалерій Жартун

“Більше пів року без ігор і наших, і інших. Не знаю, що очікувати від перших ігор. Чи це буде “плюс”, або, може, навпаки”, – додав Валерій Жартун.

Якою буде система чемпіонату – наразі невідомо. Невідомо і те, чи будуть на трибунах глядачі.

Жіноча команда БК "Рівне" розпочала підготовку до нового сезону в СуперлізіСергій Ліщук

“Обмеження будуть. Зараз ведуться консультації ФБУ з МОЗ. просимо, щоб допустили хоч 50% глядачів. Але все буде залежати від регіону”, – сказав Сергій Ліщук.