БК “Рівне” продовжує боротьбу за медалі Суперліги (ВІДЕО)

291

Боротьба за медалі жіночої Суперліги продовжується. Те що не вдалося БК «Рівне» в першій грі плей-оф у Києві, вийшло в повторному матчі на власному паркеті. Що спільного та відмінного було у цих іграх розбирались кореспонденти Телеканалу ITV Media Group.

Перша гра плей-оф до двох перемог у Києві між «Динамо-НПУ» та БК «Рівне». Початок матчу за господарками, які вже на 19 хвилині відірвалися у 13 очок. На 34 хвилині рівнянки зрівнюють рахунок 55:55. Але кінцівка за столичними баскетболістками і їх перемога 71:61. Майже аналогічно розвивався повторний матч цих команд у Рівному. На старті третьої чверті господарки поступалися в 14 пунктів. На 37 хвилині спершу Людмила Спиридонова, а потім Ярослава Іванюк закидають триочкові і рахунок на табло нічийний 68:68. До завершення матчу рівнянки набирають ще 6 пунктів і здобувають перемогу 74:70.

Валерій Жартун (головний тренер БК «Рівне»)

Рахунок в серії до двох перемог зрівнявся – 1:1. Учасник півфіналу Суперліги з цієї пари визначиться у третьому матчі, який відбудеться у суботу 27 березня у Києві і розпочнеться о 14:15.

Олена Рижова (головний тренер БК «Динамо-НПУ»)

Найкориснішою гравчинею матчу за рейтингом ефективності стала сімнадцятирічна Христина Кулеша, яка набрала 12 очок та зробила 7 підбирань. Лідерка рівнянок Вікторія Шматова оформила дабл-дабл, до 20 набраних очок додавши 10 результативних передач. Тетяна Гаврильчик провела матч майже без замін, тренер дав їй відпочити лише 32 секунди ігрового часу з сорока хвилин. В неї 10 очок та 8 підборів. Анастасія Кучерьонок набрала 12 очок, а капітанша Людмила Спиридонова – 11 очок та 7 підборів.

До півфіналу Суперліги вже пробився БК «Франківськ», який в регулярному чемпіонаті фінішував шостим, але в першому раунді плей-оф двічі обіграв третю «Чайку» з Бердянська. Олександр Мрозович, Ігор Юрко. Телеканал АйТіВі.