Шкільна баскетбольна ліга «РАЗОМ». Підбиваючи підсумки року, що минає

337

Нам це вдалося! Саме так можна охарактеризувати рік, що минає, говорячи про створення у Рівному унікального проекту для учнів 5-их класів – Шкільної баскетбольної ліги «РАЗОМ».

     Все розпочалось з підписання Меморандуму про співпрацю між Громадською організацією «РІВНЕ РАЗОМ» в особі її Почесного Президента Віктора ШАКИРЗЯНА та баскетбольного клубу «РІВНЕ». Підпис під документом поставив відомий баскетболіст, Президент клубу Сергій ЛІЩУК. Приємно, що таку ініціативу підтримало управління освіти міста,  дирекція та вчителі фізичного виховання шкіл.

А далі розпочалась копітка робота: розробка символіки змагань, пошиття форми та, власне, формування команд-учасників та сітки змагань. Як результат 21 та 22 грудня відбулись півфінальні ігри серед п’ятикласників шкільної баскетбольної ліги “Разом”.

 

Півфінали прийняли майданчики шкіл № 28 та №26.  Передував цьому перший етап. За результатами шкільних змагань визначались збірні у кожній школі. Як розповів президент БК “Рівне” Сергій Ліщук, на турнір загалом заявились 15 команд. До півфіналів було відібрано 12 команд, які були розділені на дві групи по шість команд. Зокрема це школи:

  • ЗОШ №13, ЗОШ №25, ЗОШ №28, ЗОШ №5, ЗОШ №18, РГГ
  • НВК №26, ЗОШ №23, ЗОШ №8, ЗОШ №20, НВК №19, НВК №17

Змагання проходили у форматі естафет із елементами баскетболу. Сергій Ліщук пояснив, що за такий короткий проміжок часу важко навчити дітей правил гри. Проте наступного року формат, можливо, змінять після консультацій із тренерами. У проведенні естафет допомагали професійні гравці жіночої та чоловічої команд БК “Рівне”, а учасники отримали персональну форму із логотипом ліги та м’ячі для тренувань.

Ми підписали меморандум на проведення змагань. Хочемо таким чином заохочувати дітей до зайняття спортом, – розповів секретар Рівнеради, Почесний Президент ГО «РІВНЕ РАЗОМ» Віктор ШАКИРЗЯН. Відчувається ажіотаж у дітей. Кожен кидок супроводжувався оплесками, радістю та підтримкою одне одного. 

Для нас освітян важливо, аби у такий складний ковідний час відволікти дітей від комп’ютерів та телефонів. Щоб це вдалося, школярам необхідно запропонувати достойну альтернативу, –  вважає заступник начальника управління освіти міста, депутат Рівнеради, фракція «РІВНЕ РАЗОМ» Василь ХАРКОВЕЦЬ. Гадаю, ми її знайшли. Далі лишається лише підтримувати та розвивати таку ідею.

 Для мене це дуже важливий турнір. Весь час виношував ідею провести щось у Рівному. Так склалось, що цього року завдяки громадській організації “Рівне Разом” з’явилась можливість це зробити. Вже на першому етапі я побачив, як дітки тренуються, яке в них бажання, як в них горять очі. А від півфіналу –  просто неймовірні враження, – розповідає Сергій Ліщук.

За результатами змагань у першому півфіналі найсильнішими стали  школи № 13 та № 28. Другий півфінал виграли ЗНЗ № 23 та № 20. Планується, що суперфінал чотирьох проводитимуть вже на професійному майданчику БК Рівне”, орієнтовно це буде у січні наступного року. Змагання хочуть провести безпосередньо перед грою БК “Рівне” у великому залі, аби дітки відчули атмосферу, можливо, хтось із них згодом стане  професійним гравцем. У фіналі чотирьох вчителі та діти кожної з команд отримають нагороди, призи та подарунки від ГО “Рівне Разом” та БК “Рівне”.

За матеріалами видання “https://rivne.media/”

ЗМІ ПРО НАС: