Чоловіча БК “Рівне” здобула дві упевнені перемоги у “західноукраїнському дербі” (ФОТО) (ВІДЕО)

254

З упевнених і прогнозованих двох перемог розпочала кадендарний 2022 рік чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне”. Одні з лідерів Вищої ліги Чемпіонату України обіграли аутсайдера турнірної таблиці БК “Львівська політехніка” спершу 88:55, а потім 96:72.

У першій грі перевага господарів була більш ніж переконливою, звісно, було б дуже символічно почати рік з “сотні”, але, коли, як не в таких іграх давати нагоду проявити себе молодим гравцям. В цьому матчі найбільше часу на майданчику провів Олександр Поносов, який майже за 22 хвилини набрав 3 очки, 1 підбирання, 3 результативні передачі та 2 перехоплення. Іллія Озімковський за 21 хвилину приніс команді 4 очки, стільки ж підборів та 1 блок-шот і результативну передачу. Решта 12 рівненських баскетболістів брали участь у грі менше 20 хвилин. Але, це не завадило Артему Водолазському стати MVP матчу, набравши 23 очки, при 5 підбираннях, 2 результативні передачі, 3 перехоплення та 1 блок-шот. Олексій Адедиран – 15 очок, 4 підбори та результативні передачі і 2 блок-шоти. Олександр Шепелев – 12 очок, 7 підбирань та по 1 результативній передачі, перехопленню та блок-шоту. Ілля Жуковський повернення до Рівного відзначив 9 очками та 6 підборами, у Дмитра Столяра – 8 очок, Валентнин Шептицький окрім фантастичного “and one” в першій половині, загалом набрав 6 очок. Капітан, Тарас Шанюк – 4 очки та 5 підборів. Іменинник Василь Чиж – 2 очки, стільки ж результативних передач та перехоплень і 4 підбори. Ну а Дмитро Тимощук, незважаючи на лишень 2 набраних очки, зробив в цьому матчі 10 результативних передач.

Коментарі головного тренера БК “Рівне” Михайла Переверзія та його візаві з БК “Львівська Політехніка” Ярослава Зубрицького:

Відеоогляд першого матчу:

Фоторепортаж Романа Цупрука з першого матчу:

У повторній грі рівняни внесли невелику інтригу на початку поєдинку, програвши першу чверть 22:25, але, в підсумку, здобули ще більш результативну перемогу 96:72.

Артем Водолазський завоював титул MVP, і в повторній переможній грі чоловічої Баскетбольний клуб “Рівне” над БК “Львівська Політехінка”. За 17 з половиною хвилин він набрав лише 8 очок, але до цього додав 5 підбирань та стільки ж перехоплень, плюс 6 результативних передач і 1 блок-шот. За даними показниками він став найкращим за рейтингом ефективності серед усіх учасників матчу.
Як і в першому протистоянні цих команд, тренерський склад рівнян задіяв в грі усіх заявлених на гру баскетболістів. Майже рівну частину ігрового часу отримали як лідери команди, так і молоді баскетболісти. На відміну від попереднього поєдинку, в цій грі “молодь” діяла набагато результативніше. Так Ілля Озімковський провів один з найрезультативніших поєдинків у своїй кар’єрі в складі БК “Рівне”, йому вперше підкорився дабл-дабл – 13 очок та 10 підборів. Відразу три гравці набрали в матчі по 15 очок – це Олександр Шепелев, Ілля Жуковський та Олексій Адедиран. Тарас Шанюк, Дмитро Тимощук та Віктор Герасимчук додали до командного заліку по 6 очок. По чотири пункти зібрали Валентин Шептицький та Олександр Поносов. Василь Чиж – 3 очки, Дмитро Столяр – 1. Дякуємо баскетболістам за гру, а уболівальникам – за підтримку. Вітаємо усіх з перемогою!

Коментарі тренерів команд після другої гри:

Відеоогляд:

Фоторепортаж Романа Цупрука:

Наступні ігри у Вищій лізі Чемпіонату України, чоловіча команда Баскетбольного клубу “Рівне” проведе найближчих вихідних 22 та 23 січня на виїзді в Одесі проти БК “БІПА”.